Balloon-Simple-ArrowNon
Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
’t Dreefhuys
Een Patchwork en Quilt winkel in het hart van België
 
’t Dreefhuys is een Belgische country winkel, gespecialiseerd in Patchwork en Quilting. Klanten kunnen er terecht voor een brede collectie aan patchwork stoffen, wollen stoffen, boeken, patronen en accessoires. Doorheen het hele jaar worden ook workshops georganiseerd in Patchwork, beren en decoratie!
 
Hoe het allemaal begon in 1985…
In 1985, reeds op jonge leeftijd, besloten Christel en Marcel Didden om op eigen benen te staan en hun eigen zaak te starten. Er werd in heel Vlaanderen gezocht naar de gepaste locatie en deze werd uiteindelijk gevonden in Ninove. Ze besloten de naam van winkel te laten verwijzen naar de straatnaam; vandaar 't Dreefhuys, “het huis’ in de dreefstraat.

In de beginjaren verkocht men in 't Dreefhuys vooral antieke meubelen en decoratieve artikelen voor binnenshuis. Marcel, meubeltechnicus van opleiding, restaureerde meubelen en gebruikte zijn kennis voor maat en paswerk.
Christel aan de andere kant werd verantwoordelijk voor de verkoop en de decoratie in de winkel.

In 1990, een paar jaar later, besefte Christel dat haar huidige patchwork hobby eigenlijk haar ware passie was geworden en besloot hiermee verder te gaan. Kort nadien reisde ze op regelmatige basis naar Amerika voor het volgen van lessen ivm de laatste quilting technieken dit rechtstreeks bij de ontwerpers en auteurs van boeken. Patchwork werd al gauw de kern en Marcel ruilde zijn zware werktuigen in voor patchwork scharen. Ze zijn gestart met 80 rollen stof, maar dit groeide uit in de loop van de jaren tot 2300 rollen dit jaar.
 
Cursussen
De zolder van de winkel werd verbouwd tot een prachtig cursuslokaal waar Christel haar quilt vrienden kon meenemen in haar creatieve lessen. Jaar na jaar - en nog steeds - vult Christel een cursusseizoen met heel veel afwisseling, zowel klassiek, modern, primitief, poppen, beren, decoratie enz.
 
Nieuwe winkel opende einde 2011
Doorheen de tijd barstte ’t Dreefhuys tussen zijn muren uit. De stoffen stonden al 4 rijen hoog, dus werd er beslist om uit te breiden en werd het pand aangekocht recht tegenover de deur.
Het heeft langer geduurd dan voorzien, maar op 1 oktober 2011 werd de nieuwe deur geopend. De oppervlakte is verdubbeld en het ziet er fantastisch uit! Om op de hoogte blijven van alle laatste quilt vernieuwingen, gaan Marcel en Christel jaarlijks samen naar de grootste Quiltbeurs in Amerika en kopen rechtstreeks alle materialen aan.
 
Van heinde en ver zakken de klanten af naar ’t Dreefhuys omdat ze steeds ontvangen worden met een lach, goede bijstand bij het kiezen en veel technische uitleg krijgen.
 
Website en online verkoop
Om u nog een grotere service te kunnen bieden heeft ’t Dreefhuys een website met vele producten en informatie. Bestellingen kunnen worden gedaan via onze webwinkel en kunnen worden verzonden naar overal in de wereld, of kunnen worden opgehaald in onze winkel. Enkele keren per maand verschijnen er nieuwsbrieven met al onze nieuwste producten, nieuwe lessen enz.
Natuurlijk kan ook de sociale media niet worden uitgesloten in deze moderne wereld. Hiervoor kan u ’t Dreefhuys ook terug vinden op Facebook (in 3 talen: Nederlands, Frans en Engels). Alles om onze klanten te voorzien van alles nieuwtjes!
 
Bent U er nog niet geweest… dan wordt het de hoogste tijd! Wilt u ’t Dreefhuys in groep bezoeken? Vooraf aangekondigde groepen krijgen een warme verwelkoming met een hapje en een drankje. Geniet van uw bezoek!

 
 
't Dreefhuys
Dreefstraat 47
9400 Ninove
BELGIUM
Tel: 0032 (0) 54/33.56.97
Fax: 0032 (0) 54/33.31.92
info@tdreefhuys.com
www.tdreefhuys.com